Ana içeriğe atla

Öğrenci Öğretmen İlişkisini Doğru Eğitim Sistemi Belirler!

   Bugün ki yazının içeriği güncel olaylar veya haberler değil aslında yaşamın merkezinde olması gereken üzerinde daha çok durulması ve rol model olarak sbait bir sistemin belirlenmesi gereken eğitim... Evet eğitim üzerine olacak yazım bu eğitim kavramı içerisindeki en temel unsuru oluşturan öğrenci öğretmen ilişkisi üzerine..
    Eğitim deyince akla ilk eğitim veren kişi olan öğretmen ve öğrettiği kişi olan öğrenci gelir.Evde ebeveynlerimizden aldığımız eğitimi kişisel gelişime dönüştürmek için başladığımız serüvenin en başından başlar bu ilişki, ilkokul sıralırından.Biz hayatın her evresinde öğretmen sayacağımız insanlardan birşeyler alırız buda bizim toplumdaki yerimizi belirlemememize yardımcı olur.Aslında hayattaki en önemli şeyde bu ilişki ve bu ilişkiyi analamaktır.Tabi bu ilişki yıllar geçtikçe farklılaşmakta oturmayan sistemin yıprattığı öğrenci ve öğretmen ilşkileriyle dolup taşmaktadır.Malesef oturmayan sistemi kalitesi çokta olmayan öğretmenlerler ve yozlaşma eğilimindeki toplumun küçük kaynağı öğrenciler izlemektedir.
    Şartlar değişmekte gelişen dünyada ekonomik değişimler insan düzen ve düşünce yapısının şeklini belirlemektedir.Buna ayak uydurma çabasındaki insanlar argo tabirle bir baltaya sp olma telaşına düşmüş ve egolarını taçlandırmak adına ünvan merkezli sahte hayatların peşine düşmüştür.Düşünce yozluğu yaratan bu süreç insanların sadece para kazanmayı öncelikli tutup meslek etik değerlerini ve iş saygısını ikinci plana attığını görmekteyiz.Bu tip yeni nesil öğretmenlerimiz ve malesef yeni nesil tablet çocuklarımız arasında farklı bir gelenek çatışması görmekte olup işin psiskolojik derinliğine indiğimiz zaman malesef anlaşmazlık olup alma verme kısmında sıkıntılar yaşandığını çok açık bir biçimde görmekteyiz.Karşılıklı saygının olmadığı ki öğrenci öğretmen kavaramında en önemli değer toplumumuzda 22 yaşında tam anlamıyla bir branş öğretmeninin lise son düzeyinde bir sınıfa eğitim verirken yaşayacağı sıkıntıları tahmin etmek hiçte zor değil.Genç erkek öğretmenlerin gençlerle çatışması,genç bayan öğretmenlerin ilişkiyi doğru kuramaması vs bir dolu sorun.Aslında bunlar gerçekten var olan sadece gözleme dayalı bir sorun bunu için istatistik ve büyük çalı bir araştırma yapmaya gerek bile yoktur.
    En önemliside bir türlü rayına oturmayan eğitim sistemi tabi bunun içine üniversiteyi dahi katabiliriz sonuçta oradada bir öğrenci öğretmen ilişkisi var.Üniversite giriş sistemi aslında çok güzel bir örnek insanlar sınava girer ve hakettiği yeri kazanır gider (hatta haketmese bile...).Malesef üniversite yerleşme sistemi bile hatalı görünüyor çünkü 10 yıl önceki baarı puanı ile girdiğiniz yere şimdi 10 katı geri sıralama puanıyla girebiliyorsunuz.Yani artık doğru ölçme ve kişinin kalitesine göre yerleştirme yok.Bu da öğretmenlerin karşına gönderilen öğrenci profili demek işte sorun!!!
   Lafın özü öğrenci öğretmen ilşkisinde sistemin doğru öğrenci analizi ve dağıtımı çok önemli doğru yerde olan öğrenci ve öğretmen amçları doğrultusunda doğru ilişki kuracağından.Eğitim sisteminde doğru öğrenci profili oluşturum alanlara dağıtma ve öğretmenleri niteliklerine göre öğrencilerle bululturma.
   Bu en basit ve en kolay yol.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜŞÜNCE VE FİKİR YAYMA ÖZGÜRLÜĞÜ

Gündemin en yoğun başlığı ifade hurriyeti bu konuda aslolan davranış özgürlük ilkesiyle örtüşmeliyken ülkelerin yönetim şekline ya da devlet otoritesine göre yaklaşımlar kendi içlerinde şınırlandırılmıştır.Bu belli sebepler doğrultusunda hem AİHM hem AB maddelerine bakıldığında düşünce özgürlüğünün ya da fikir yayma özgürlüğünün hangi noktalarada ne kadar uygulandığı gözlemlenebilir ancak biz 1982 anayasasıyla beraber hayatımızda yer alan bu başlığın anayasal düzende ne ifade ettiğıne ve nasıl sınırlandırıldığına bakalım. Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı,resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü,radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir. Bu hürriyetlerin kullanılması, millî güvenlik, kamu düze

KORONAVİRÜS SALGINI VE TOPLUM BİLİNÇSİZLİĞİ

Önce bu virüsün hangi ülkede ortaya çıkıp dünyaya yayıldığını ve nasıl bir etki yarattığını konuşmak gerekir.Çin'in Wuhan kentinde 2019 Aralık ortası gibi haberlerini almaya başladığımız bu salgın hastalığın üzerinden neredeyse dört ay geçti ve bu hastalığın gözlenmediği bir ülke kalmadı.Bunun sebebi ise virüsün bulaşma hızının çok yüksek ve kontrol edilemez olmasından kaynaklı. Dünya tarihinin belli dönemlerinde yaşanan salgın hastalıklar tarihe geçmiştir.14.yy'da yaşana Kara Veba dünya nüfusunun 200 Milyon'ununu yok etmiştir.Bu en bilinen ve en korkutucularından olsada 20. ve 21. yy'da da yine salgın hastalıklar kendini göstermiştir İSPANYOL GRİBİ, SARS, MERS, AIDS, ASYA GRİBİ vs.. Şu an dünya 2019 tarihi itibari ile bütün sağlık gelişmelerini, bütün teknolojik gelişmeleri, ekonomik gelişmişlikleri ve askeri güçleri etkisiz bırakacak bir sağlık sorunu ile yüzleşmek zorunda kaldı.Bu durum dünya tarihini değiştirebilecek çok önemli etkiler bırakabilecek bir sıkı

Antika Sandalye Hikayesi

Genç adam, antika  merakı sebebiyle ülkenin en ücra köşelerini dolaşıyor ve gözüne kestirdiği antika malları yok pahasına satın alarak kazanç elde ediyordu. Kış kıyamet demeden sürdürdüğü seyahatler sırasında başına gelmeyen kalmamış gibiydi. Fakat bu seferki hepsinden farklı görünüyordu.  Yolları kapatan kar yüzünden arabasını terk etmiş ve yoğun tipi altında  donmak üzereyken, bir ihtiyar tarafından bulunup onun kulübesine davet edilmişti. Yaşlı adam, antikacının yürümesine yardım ederken: - Günlerdir hasta olduğumdan, odun kesmek için ilk defa dışarıya çıktım, dedi. Meğer seni bulmak için iyileşmişim. Diz boyuna varan karla boğuşup kulübeye geldiklerin de, antikacının beyaz göre göre donuklaşan gözleri fal taşı gibi açıldı. Odanın orta yerindeki kuzinenin etrafını saran  üç-dört sandalye, onun şimdiye kadar gördüğü en güzel  antikalar olmalıydı. Saatlerdir kar içinde kalan vücudu bir anda ısınmış, buzları bir türlü çözülmeyen patlıcan moru suratını ateşler kaplamıştı. Yaşlı a